Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дирекциите за издаване на лични документи в София започват работа по-рано

Закон и ред

Дирекциите за издаване на лични документи в София започват работа по-рано

Снимка:

В делничните дни паспортните служби ще работят от 7:30 ч. до 17:30 ч.

МВР промени работното време в дирекциите за издаване на лични документи в София. Заради опашки от граждани с изтекли документи вчера бе решено паспортните служби да работят до по-късно, а днес на брифинг на СДВР стана ясно, че звената ще започват и по-рано работа.

Причината е, че от миналата седмица статистиката отново отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа.

В делничните дни паспортните служби ще работят от 7:30 ч. до 17:30 ч. само с кратко прекъсване за дезинфекция.

Събота ще работят от 8:30 до 14:30 ч. по предварителен график. Тази събота ще работят Второ и Седмо РУ. Следващата събота са Трето и Пето РУ. На 22 август – Шесто и Осмо РУ, а на 29 август - Първо и Девето РУ.

Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н. новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си.

Във всички звена „Български документи за самоличност“ в страната, по предварителни указания и при необходимост също ще се въвежда допълнителна организация, включително и удължаване на работното време с граждани.  

 

 

 


Коментари (1)

Ивана Арабаджиева Ами време беше.
04.08.2020 12:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още