Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дисциплинарна проверка на екипа от ГДБОП, объркал адрес при акция

Закон и ред

Дисциплинарна проверка на екипа от ГДБОП, объркал адрес при акция

Снимка:

Разпоредена е дисциплинарна проверка за сгрешения адрес при акцията на ГДБОП в столичния квартал „Левски“, заяви вътрешният министър Христо Терзийски по време на изслушване по казуса пред депутати. Той дойде в НС по искане на депутатите от БСП.

Служителите разбрали адреса сутринта в деня на акцията. Въвели данните в навигацията на служебния автомобил. Вместо в блок 7-ми, където трябвало да бъде задържан криминално проявен, екипът е пристигнал на адрес в блок 4-ти.

Екипът се е състоял от трима служители на ГДБОП, екип на отдел специализирани полицейски сили и служители на жандармерията.

От БСП се възмутиха, че няма сводка за акцията. Председателстващият Народното събрание Емил Христов разкритикува депутатите от левицата, че не може да искат информация за разследване, което все още не е приключило.

„Можете от време на време да правите забележа на колеги, които говорят неистини. В момента върви разследване, ще има проверки, а те излизат и говорят неистини. Защото рушенето авторитета на МВР“, обърна се към левицата Маноил Манев от ГЕРБ.

„Трябваше министърът на вътрешните работи да обясни дали е нормално МВР да работи с повредени джипиеси и да нарича хората боклуци.“ Това каза депутатът от БСП Иван Иванов.

Вътрешният министър обясни подробно акцията.

По думите му след извършване на множество оперативно-издирвателни мероприятия, които разширяват първоначално постъпилите данни, е установено, че организираната престъпна група е по-мащабна и има разнородна престъпна дейност. Установено е, че ясно изразената водеща структура в групата има две лица, едното от които се смята за мозък, а на едно ниво с него е второто лице, отговарящо за силовите действия и намирането на поставени лица, обслужващи интересите на организираната престъпна група. Установено е и трето лице, пряко подчинено на лидерите на групата, отговорно за разпространението на наркотични вещества на територията на столицата, а също така е уличено и в извършването на силови действия.

В хода на проведената операция са извършени предварителни предварително планирани процесуално-следствени действия спрямо 16 лица, 28 адреса и 10 моторни превозни средства.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още