Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. До дни експерти от община Созопол ще кажат дали „бетонните пети“ на „Смокиня“ отговарят на закона

Закон и ред

До дни експерти от община Созопол ще кажат дали „бетонните пети“ на „Смокиня“ отговарят на закона

Снимка:

Ще бъде издадено разрешение, ако те отговарят на изискванията за монтаж на преместваемо съоръжение

До дни ще стане ясно дали „бетонните пети“ на плаж „Смокиня“ отговарят на изискванията за строеж на преместваем обект. Експертна комисия в община Созопол вече е започнала работа, съобщава bTV.

„Бетонните пети“ са част от строеж, който няма разрешение, констатираха от РДНСК, които провериха плажа.

Същевременно вчера от Министерството на туризма констатираха, че няма нарушение при изграждането на временните обекти на плаж „Смокините-Север“.

Според държавните институции на пръв поглед всичко е наред. Липсва обаче разрешението за строителство и за монтаж, което се издава от главния архитект на община Созопол.

Проверяващите са констатирали, че на някои места са извършени строителни дейности. Всичко, което се е случило до момента, е без санкция на общината за издаване на разрешение за монтаж, тъй като заявленията са входирани в края на миналата седмица, обясни пред bTV Румен Кисьов, зам.-кмет по строителството на община Созопол.

„Експерти от общината ще разгледат заявленията за проекта, въз основа на което ще бъде издадено разрешение за монтаж или ако има забележки, ще бъде поискано да бъдат премахнати. Ако всичко е нормално и отговаря на изискванията за монтаж на преместваеми съоръжения, ще бъде издадено разрешение“, обясни Румен Кисьов.

Основното нещо, с което ще се занимават експертите, е дали обемът, конструкцията и начинът на сглобяване на преместваемото съоръжение отговарят на този тип изисквания, или е свързано с нещо друго, което попада под дефиницията на строителни дейности.

„Тези бетонни елементи представляват основата за изграждане на преместваемото съоръжение. Дали отговарят или не, ще се произнесат експертите“, каза Кисьов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още