Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. До дни съдът решава: Отива ли си вкъщи Десислава Иванчева

Закон и ред

До дни съдът решава: Отива ли си вкъщи Десислава Иванчева

До дни съдът решава: Отива ли си вкъщи Десислава Иванчева - Tribune.bg
Снимка:

Днес делото продължава с разпити на свидетели

Делото срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров продължава в Специализирания наказателен съд. Днес изтича и 7-дневният срок, който Специализираната прокуратура има, за да протестира изменението на меркитена Иванчева и Петрова от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Двете бяха пуснати да излязат от ареста по време на съдебно заседание на 18 октомври. 

Съдът се мотивира с това, че са почти приключени разпитите в съдебно заседание на свидетелите - служители в Столичната община и в район "Младост", с което отпада и възможността двете подсъдими да влияят на показанията им.

Още на следващия ден от прокуратурата съобщиха, че ще протестират решението на съда в законовия срок от 7 дни. Според държавното обвинение не е отпаднала възможността на двете да повлияят на свидетели по делото.

Докато по случая не се произнесе втората съдебна инстанция –Специализираният апелативен наказателен съд, Иванчева и Петрова остават зад решетките.

Тримата подсъдими отговарят пред съда за сумата от 70 хиляди евро, подкуп взет от бизнесмена Александър Ваклин, за му бъде издадено разрешително за строеж.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още