Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Домашно насилие и побой на работното място предхождат трагедията с военен и съпругата му в Стара Загора

Закон и ред

Домашно насилие и побой на работното място предхождат трагедията с военен и съпругата му в Стара Загора

Домашно насилие и побой на работното място предхождат трагедията с военен и съпругата му в Стара Загора - Tribune.bg
Снимка:

Домашно насилие и побой на работното място предхождат трагедията с военен и съпругата му в Стара Загора. Това става ясно от съобщение на военно-окръжната прокуратура в Пловдив.

Телата на двамата бяха открити във вторник в семейното им жилище. По случая е образувано досъдебно производство, което да установи дали военнослужещият С.П. умишлено е умъртвил съпругата си В.П., като деянието е извършено при условията на домашно насилие - престъпление по чл.116, ал.1, т.6а, вр.чл.115 от НК.

Двойката имала сключен граждански брак от 2010 г. През последните месеци отношенията им се влошили, което довело до чести вербални спорове и физическа саморазправа между двамата, сочат данните от разследването.

На 13 август мъжът посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като В.П. не се явила на работа на 15 август, нейна колежка се опитала да ѝ се обади, но не се свързала. Затова се обадила на майката на В.П.

Подаден е сигнал в ОД на МВР - Стара Загора за издирване на В.П. На 16 август полицейски служители отишли до семейното жилище на С.П. и В.П., звънели, но никой не отварял. След като отворили входната врата, полицаите видели труп на мъж в коридора на апартамента. Веднага са информирани Военно-окръжната прокуратура в Пловдив и РС „Военна полиция” - Пловдив.

Мястото е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед. Намерени са труповете на двамата съпрузи с видими огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от С.П., с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети