Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Доживотен затвор на подсъдимия за убийството на DJ Teddy

Закон и ред

Доживотен затвор на подсъдимия за убийството на DJ Teddy

Доживотен затвор на подсъдимия за убийството на DJ Teddy - Tribune.bg
Снимка:

Окръжният съд във Варна даде доживотен затвор на 53-годишния Константин Б. за предумишлено убийство на DJ Teddy, извършено в съучастие с неустановено лице. Това съобщиха пресцентъра на съдебната институция.

Другият подсъдим по делото - 50-годишният Григор К., обвинен че като подбудител, умишлено е склонил Константин Б. чрез обещаване и даване на облага – 20 000 евро, за да извърши престъплението беше оправдан и освободен от петчленния състав на съда.

Частично бяха уважени и гражданските искове на пострадалите близки на жертвата. Констатин Б. е осъден да плати 140 000 лева на сина на DJ Теди, 100 000 лева на неговата майка и 100 000 лв. на наследниците на баща му, починал миналата година. Осъденият дължи и 70 000 лв. на брата на убития, както и 55 000 лева на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в следствие на престъплението, ведно със законните лихви от датата на деянието.

Убийството беше извършено на 26 февруари 2015 година около 22:00 часа, припомнят от съда. Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел, и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в областта на гърдите. Вследствие на нанесените със значителна сила и точност удари, смъртта на 45-годишния диджей настъпила почти мигновено. Според обвинителния акт престъплението е извършено с особена жестокост, а като мотив на подбудителя се сочи „любовен триъгълник“.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, докато прокуратурата не обвини 53 годишния мъж след резултатите от направената ДНК експертиза в Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати