Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Доживотен затвор за мъж, гасил цирати и рязал ухото на жената, с която живее, докато не я умъртви

Закон и ред

Доживотен затвор за мъж, гасил цирати и рязал ухото на жената, с която живее, докато не я умъртви

Доживотен затвор за мъж, гасил цирати и рязал ухото на жената, с която живее, докато не я умъртви - Tribune.bg
Снимка:

Варненският апелативен съд потвърди присъда доживотен затвор на мъж за жестокото убийството на жената, с която живеел на семейни начала.

Абил Адил е извършил престъплението по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие. Той вече е е получил доживотна присъда от съда в Шумен, но е поискал нейното намаляване на по-горна инстанция.

Предисторията на едно убийство

Абил живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия в село Черноглавци. Често употребявал алкохол в големи количества, след което проявявал физическа агресия спрямо жената. Тя неколкократно напускала семейното жилище и се приютявала при свои близки, но след това се връщала при Абил, тъй като той обещавал, че повече няма да я бие.

По време на 3-годишното им съжителство, той системно я е биел и е взимал парите от пенсията й, за да се снабдява с алкохол.

Един есенен ден през 2022 г. Абил публично нанесъл няколко удара на Силвия, обвинявайки я в изневяра. Двамата се прибрали в дома си, където агресията ескалирала и той започнал отново да я бие. Нанасял й удари по главата и тялото с юмруци и с крака, с маша за камина, рязал ухото й, прогорил с цигара тялото й. През различни интервали от време Абил влизал в стаята, в която лежала 69-годишната жертва.

Той забелязвал, че състоянието й се влошава, не потърсил медицинска помощ. Когато си дал сметка, че Силвия няма да оцелее, той заключил къщата със синджир и катинар като знак, че вътре няма хора и напуснал селото. Пет дни по-късно безжизненото тяло на жената било открито от непълнолетния му син.

Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра. Непосредствена причина за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма.

Съдът приема заключението, че подсъдимият е бил напълно наясно с последиците от множеството удари в жизненоважни органи на потърпевшата, сменял е средствата, с които й причинявал болка и е продължавал да я малтретира, възприемал е влошаването на състоянието й, но въпреки това е добавял нови мъки и страдания, включително върху голото й тяло.

Сега Абил има още една възможност да обжалва доживотния затвор - този път пред ВКС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати