Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си във Варна

Закон и ред

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си във Варна

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си във Варна - Tribune.bg
Снимка:

Драмата се е разиграла след употреба на алкохол

Доживотен затвор за мъж, убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост приятелката си във Варна, постанови състав на Варненския окръжен съд. Убийството е извършено от Атанас Г., съобщиха от прокуратурата.

58-годишният Атанас, който не е от Варна, се запознал с Йорданка във фейсбук и заживял на семейни начала с нея през юли 2019 г. Първоначално съвместното съжителство било нормално. Месец по-късно обаче двамата често започнали да се карат, обикновено след употреба на алкохол.

На 8 август 2019 г., след като двамата пили ракия, стигнали до кавга и Атанас се нахвърлил върху жената с юмруци в главата и шията. Въпреки опитите на Йорданка да се защити, Атанас я повалил на земята, притискал тялото й и започнал да я души. След няколко минути я умъртвил. Убиецът направил няколко снимки с мобилния си телефон, измил тялото и положил жертвата на леглото само по бикини.

На следващия ден, след обилно количество алкохол, Атанас съобщил на дъщеря си, че е убил Йорданка. Тя не повярвала, тъй като усетила, че баща й е много пиян. Изпратил снимки на мъртвата жена на съпруга й, от които ясно се виждала окървавената глава на Йорданка.

Атанас отговорил на позвъняване на сестрата на убитата, на която обяснил, че Йорданка е починала. Същата вечер родственицата заедно със съпруга си посетила квартирата, в която живеела Йорданка. След като установени множество следи от наранявания по тялото на убитата, те подали сигнал на тел. 112.

При задържането, дрегерът отчел 3,35 промила алкохол в издишания въздух от 58-годишния Атанас Г.

Доживотната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати