Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама българи са задържани в рамките на международна операция в Испания

Закон и ред

Двама българи са задържани в рамките на международна операция в Испания

Двама българи са задържани в рамките на международна операция в Испания - Tribune.bg
МВР

Двама българи са задържани в рамките на международната операция с кодово име Faukas в Испания. Това съобщиха за БТА от МВР.

В Испания са задържани 13 души, сред които и българите. В Дубай също има арестувани.

Акцията е срещу международна организация, занимаваща се с трафик на големи количества кокаин от Латинска Америка. Наркотикът е превозван в контейнери на кораби, натоварени с легално карго.

Разследващите са намерили над половин милион евро у задържаните. Установено е имущество, което по първоначални данни се оценява за около 24 милиона евро. Разследването и акцията са продължили две години. Така са задържани близо 30 тона кокаин на няколко места в Европа. Най-големите количества са открити в Испания.

В международната операция, освен България, участват Белгия, Нидерландия, Франция, ОАЕ, агенцията за борба с наркотиците на САЩ и екипи на Европол.

Първи данни за акцията бяха съобщени вчера. Тогава от Европол съобщиха, че са задържани 49 души. Нидерландската прокуратура съобщи, че смята да поиска от Обединените арабски емирства да екстрадират двама от арестуваните в Дубай, заподозрени, че са замесени във вноса на дрога в Нидерландия, главно от Южна Америка през Антверпен и Ротердам.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати