Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция в Столипиново: Двама дилъри и трима техни клиенти са задържани

Закон и ред

Акция в Столипиново: Двама дилъри и трима техни клиенти са задържани

Снимка:

Образувани са две производства за разпространение и три за притежание на наркотици

Двама дилъри и трима клиенти на възраст между 22 и 45 години са задържани при спецакция на полицията срещу наркоразпространение, съобщават от пресцентъра на МВР. Различни по вид наркотични вещества са открити при извършено претърсване и изземване на няколко лица и адреса на територията на пловдивския квартал Столипиново. На улица „Ландос“ криминалисти от Шесто РУ са задържали 33 - годишен дилър, след като открили в дома му 42 пакетчета, съдържащи психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди- пинака с тегло 3,68гр. 

В хода на работа е установено, че малко преди обиска в дома му, дилърът е разпространил наркотично вещество от същия вид на купувач. След незабавно предприети оперативно-издирвателни действия е задържан и 29-годишният клиент на дилъра, от който са иззети близо 0,493гр. от същото психотропно вещество. В задържания е открита и иззета и саморъчно свита цигара смес от тютюн и дизайнерската дрога пинака с тегло 0,274гр. 

При последвала проверка на улица „Крайна“ в квартала е задържан друг 45-годишен криминално проявен мъж, който е осъждан по линия  наркоразпространение.  При вида на униформените, дилърът изхвърлил наркотиците, предназначени за улично разпространение,  които носел в себе си. В текстилен чорап бил скрит по-голям найлонов плик с 10 дози зелена растителна маса с общо тегло 5,655 грама.  При последващи действия е задържан 22 годишен криминално проявен млад мъж, от който е иззета бутинака. Установено е, че младият мъж е придобил синтетичната дрога от 45 годишния дилър, задържан по-рано същия ден. При проверката на улица "Крайна" е задържан и 22 годишен, криминално проявен и осъждан, като при личен обиск е иззета цигара с психотропното вещество бутинака.  Новината идва в потвърждение на директора на полицията в Пловдив, който съобщи, че през изминалата година са разкрити 498 престъпления, свързани с наркотични вещества, като са установени и задържани 507 извършителя на престъпните деяния, а  стойността на иззетите - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин, екстази, синтетични канабиноиди и хашиш, възлиза на

5 210 000 лв. по цени на съдопроизводството.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още