Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама непълнолетни са обвинени за блудство с 8-годишното момче

Закон и ред

Двама непълнолетни са обвинени за блудство с 8-годишното момче

Снимка:

Извършители са на възраст 14 и 15 години

Двама непълнолетни са обвинени за блудство с 8-годшно момче от квартал „Христо Ботев”, предаде БГНЕС.

В понеделник на официалната електронна поща на прокуратурата е постъпил сигнал от медия, който съдържал и видеофайл. „След анализ на видеофайла се установи, че същият съдържа блудствени действия с малолетно дете”, обясни говорителят на прокуратурата Сийка Милева.

Сигналът е докладван на главния прокурор, който разпоредил спешна проверка. Материалите от преписката са били докладвани на прокурор при ВКП.

„С оглед на извършване на данни за извършено престъпление – блудство, материалите от преписката бяха изпратени на Софийска районна прокуратура. Там се установи, че вече има образувано досъдебно производство по сигнал на майката на пострадалото малолетно дете”, обясни Милева.

Направен е анализ на видеофайла. Милева каза, че са установени извършителите. „Това са две непълнолетни лица, неосъждани към настоящия момент. Деянието е извършено в съседна къща като към настоящия момент се установява съпричастността на собственика на къщата към извършеното деяние”, обясни Милева.

Невена Зартова, и.ф. ръководител на Софийска районна прокуратура, посочи, че две лица са привлечени в днешния ден към наказателна отговорност и двамата са непълнолетни и са неосъждани. Спрямо тях е постановено задържане за срок до 72 часа, след изтичането на които предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

„Двете лица са привлечени в качеството на обвиняеми за блудство, като предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да бъде разпитано малолетното пострадало лице в присъствието на родител и психолог”, добави Милева. Двамата извършители са на възраст 14 и 15 години.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още