Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама пребиха самотно живеещ 72-годишен мъж за 150 лева, арестуваха ги

Закон и ред

Двама пребиха самотно живеещ 72-годишен мъж за 150 лева, арестуваха ги

Двама пребиха самотно живеещ 72-годишен мъж за 150 лева, арестуваха ги - Tribune.bg
Снимка:

Поредните необразовани младежи бият и грабят спестяванията на самотен възрастен човек, написа в Туитър Иван Гешев

Районна прокуратура –Сливен задържа за срок до 72 часа Ж.Х. и Г. П. Те са обвинени за това, че противозаконно са отнели сумата от 150 лева от владението на 72-годишен мъж, нанасяйки му побой. Престъплението е осъществено в нощта на 28.12.2020 г. срещу 29.12.2020 г. в село Езеро, общ. Нова Загора. То е квалифицирано по чл. 198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

По време на разследването е установено, че Ж.Х. и Г.П. са проникнали в дома на самотно живеещия възрастен мъж, за да го ограбят. За целта предварително си подготвили и сложили маски, криейки лицата си. Влезли в дома на пострадалия и го заплашили с ножове. След това покрили главата му и му нанесли побой, удряйки го с юмруци в главата. Отнели му сумата от 150 лева и напуснали къщата на пострадалия. По-късно си купили алкохол и наркотици с откраднатите пари. Обвиняемите са установени и арестувани благодарение на отличните действия на служителите от ОД на МВР – Сливен. По време на разследването са установени ножовете и маските на обвиняемите, които те са изхвърлили, за да прикрият следите си.

Днес пострадалият възрастен мъж бе посетен в дома си от прокурор Иван Иванов – и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Сливен и старши комисар Димитър Величков – директор на ОД на МВР – Сливен. Те съобщиха на пострадалия, че извършителите на грабежа са задържани и вече са им повдигнати обвинения за извършеното. Прокурор Иванов и старши комисар Величков увериха възрастния мъж, че прокуратура и полиция ще направят всичко възможно в най-кратък срок  извършителите да бъдат изправени пред българския съд.

Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

В Туитър главният прокурор Иван Гешев коментира случая като написа:

„Поредните необразовани младежи, въоръжени и маскирани, бият и грабят последните спестявания на самотен възрастен човек. Дребно, маловажно и смешно за някои. Но важно за Прокуратурата и МВР“. В друг пост Гешев допълва: „Незабавно са установени и задържани заподозрените извършители. Обещахме и сме безкомпромисни спрямо тези, които ограбват нашите родители. Поздравления за колегите!“.

 

 


Коментари (1)

Karabas Barabas На партиите, които разчитат на гласовете на това малцинство, което всички знаем кое е, ще кажа че когато защитаваш интересите на малцинствата, не се учудвай, че никой друг не иска да гласува за теб! И после да няма писъци „Ама защо не сме на власт?“, нали?
30.12.2020 13:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати