Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама протестиращи отиват на съд заради инцидента на Румънско посолство

Закон и ред

Двама протестиращи отиват на съд заради инцидента на Румънско посолство

Двама протестиращи отиват на съд заради инцидента на Румънско посолство - Tribune.bg
Снимка:

Единият е с мярка за неотклонение „подписка“, а другият – с „парична гаранция“

Софийска районна прокуратура предаде на съд двама обвиняеми за хулиганство по време на протестите през лятото на миналата година. Г.Г. е обвинен в това, че противозаконно е повредил чужда движима вещ - лек автомобил, престъпление по чл.216, ал.1 от НК, както и в това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост - престъпление по чл.325, ал.2, вр, ал.1 от НК.

С.А. на 32 години е обвинен само за престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

На 17.08.2020 г. около 21,00 ч. в района на Румънското посолство, гр. София, се провеждал граждански протест. Около 21,30 ч. протестиращи застанали на пътното платно, за да блокират движението в района. Между тях били и двамата обвиняеми. По същото време Е.М. управлявала лек автомобил, собственост на съпруга ѝ И.М., и се движела по бул. „Ситняково“. В автомобила били съпругът ѝ и двете им малолетни деца.

В района на кръстовището пред Румънското посолство Е.М. забелязала протестиращите граждани и навлязла с автомобила в кръстовището бавно, опитвайки се да мине напред. Участващите в протеста граждани започнали да викат да спре. Е.М. спряла, но навлизането на автомобила в кръстовището предизвикало гневна реакция сред протестиращите. Те наобиколили превозното средство и започнали да блъскат, удрят и клатят автомобила. Децата на Е.М. се уплашили и разплакали. Обвиняемият Г.Г. бил част от протестиращите, които блъскали по автомобила. Той нанесъл удари с ръце по предното стъкло на колата, в резултат на което стъклото се счупило. Тези действия Г.Г. извършил пред двете деца. След това се оттеглил и се слял с тълпата.

Е.М. се обадила на телефон 112 и подала сигнал за случващото се. В това време обвиняемият С.А. нанесъл удари по страничните стъкла и капака на колата. След това той минал от задната страна на автомобила и свалил с ръце регистрационната му табела, с което демонстрирал пренебрежително отношение към установения в страната правов ред. Веднага след това С.А. се оттеглил към автобусната спирка и оставил там извадената от него регистрационна табела.

Към мястото на инцидента били изпратени екипи на полицията.

По случая било образувано досъдебно производство, на Г.Г. е била взета мярка за неотклонение „подписка“, а спрямо С.А. - мярка за неотклонение „парична гаранция“. Предстои делото срещу двамата да продължи в съда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Мда Кола да те гази и ти да си виновен.
19.01.2021 12:11 / Отговор
само когато ти си боклук.
19.01.2021 14:04
сгазени не видяхме. Видяхме само побесенели изроди, тероризиращи майка с две малки деца." Вдъхновяваща" протестна картинка.
19.01.2021 14:23
коментар Мдаааа........и къде пък тебе или който и да е от тълпата ви, е бил сгазен бе другарю?Виж какво по-точно пише в статията!А пък и между другото тогава нищо не се бе чуло някой от метежниците на 'вдигнатото юмруче' да е бил блъснат или ударен от тази кола!Мда!
19.01.2021 17:38
Тези тъпанари протестиращи Да бъдат осъдени както трябва по закон. Анархията не се толерира (до мда)
19.01.2021 14:03 / Отговор
Трябва да бъде подведена под отговорност зъболекарката, защото тя искаше да гази хора, и стресира собствените си деца. Трябва да й се отнемат.
19.01.2021 14:42 / Отговор
До трябва Има си правосъдие ,не ти решаваш защото нямаш необходимата компетенция
19.01.2021 18:22
Лино ТЕЗИ ТЪПАНАРИ ТРЯБВАШЕ МНОГО ПО РАНО ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ.
ДА БЪДАТ ЗА ПРИМЕР, НА ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРАВЕХА НА ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ.
19.01.2021 14:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати