Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама задържани с 4 кг наркотици след акция на ГДБОП в София

Закон и ред

Двама задържани с 4 кг наркотици след акция на ГДБОП в София

Двама задържани с 4 кг наркотици след акция на ГДБОП в София - Tribune.bg
Снимка:

При специализирана полицейска операция, реализирана под наблюдението на Софийска градска прокуратура (СГП) от служители на отдел „Наркотици“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на 7 септември в гр. София, са иззети по първоначални данни около 2 кг марихуна, половин пресовка хероин (към 0,400 кг), близо 1,5 кг таблетки, представляващи амфетаминови производни и около 0,100 кг кокаин. Действията са предприети след оперативна и издирвателна работа, при която са установени две лица, за които има данни, че се занимават с разпространение на наркотични вещества.

Действията по разследване са извършени на два адреса в столицата, обитавани от 43-годишния Л. П. и 40-годишния Р. К., които са задържани за срок до 24 часа от служителите на МВР.

В жилището на Л. П. са открити марихуана, хероин и кокаин, както и около 35 000 лева, а два вида таблетки и марихуана – в апартамент на Р. К. Образуваното при неотложност досъдебно производство е докладвано в СГП.

Л. П. и Р. К. са привлечени в качеството на обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

С постановление на СГП двамата са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Разследването по случая продължава.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети