Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дясната ръка на Божков кацна на летище София

Закон и ред

Дясната ръка на Божков кацна на летище София

Дясната ръка на Божков кацна на летище София - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се Попов да бъде отведен в Националната следствена служба

Георги Попов, сочен за дясната ръка на Васил Божков, кацна малко след 15 часа на летище София със самолет на „FlyDubai“.

На пистата го чакаха  кола на Гранична полиция и микробус на „Съдебна охрана“, които го конвоираха.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи по-рано, че Обединените арабски емирства екстрадират Георги Попов, с което опроверга думите на Черепа във „Фейсбук“, че Попов, който е един от най-приближените му, се връща по собствена воля в България.

„Още на 5 май тази година се получи писмо с особена важност от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ чрез Интерпол - Абу Даби. В това писмо се сочи, че съдебните власти на Обединените арабски емирства са допуснали екстрадицията на Георги Попов. Екстрадицията бе по молба на главния прокурор на България“, обясни Милева.

Тя припомни, че Георги Попов е бил обявен за международно издирване във връзка с участието му в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков и търговия с влияние и длъжностни престъпления.

„В изпратеното писмо е посочено още, че лицето е задържано и българските власти следва в 15-дневен срок да извършат фактическото приемане по изготвен за това план от Главна дирекция „Охрана“ при Министерство на правосъдието. Предложеният план за предаването на лицето беше приет и от властите на Обединените арабски емирства“, поясни още говорителят на главния прокурор.

 Очаква се Попов да бъде отведен в Националната следствена служба, където в присъствието на адвокат ще му бъдат повдигнати обвинения и ще бъде задържан за 72 часа. След това ще бъде внесено искате в Специализирания наказателен съд за постоянен арест.

БГНЕСБГНЕС

 


Топ новини виж още
Актуална тема