Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Джон Филп: Полфрийман вече има паспорт, но няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус

Закон и ред

Джон Филп: Полфрийман вече има паспорт, но няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус

Джон Филп: Полфрийман вече има паспорт, но няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус - Tribune.bg
Снимка:

Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство, каза временно управляващия посолството на Австралия в Атина

„Вярвам в независимостта на българския съд“, заяви днес министърът на правосъдието Данаил Кирилов на временно управляващия посолството на Австралия в Атина Н. Пр. Джон Филп, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Срещата, проведена в Министерството на правосъдието, бе поискана от австралийската страна по повод казуса с Джок Полфрийман.

„Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството“, каза временно управляващият посолството на Австралия в Атина.

Той допълни, че вече е издаден паспорт на Полфрийман, но документът няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус. В момента делото се разглежда от ВКС, а магистратите ще излязат с решение в срок от 2 месеца.

Министър Кирилов изрази увереност, че българският съд ще вземе правилно решение по повод искането на прокуратурата за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман.

Н. Пр. Филп благодари на българската затворническа администрация, която е откликвала бързо и адекватно през годините във връзка със сигурността и безопасността на австралийския гражданин, излежаващ присъда у нас.

На срещата присъстваха още консулът на Австралия акредитиран за България Джанин Макленън и почетният консул на Австралия в България Индиана Трифонова, както и заместник-министрите на правосъдието проф. Николай Проданов и Евгени Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети