Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Един от прокурорите поискал оставката на Гешев: Не съм говорил с политици

Закон и ред

Един от прокурорите поискал оставката на Гешев: Не съм говорил с политици

Един от прокурорите поискал оставката на Гешев: Не съм говорил с политици - Tribune.bg
Снимка:

„Не съм разговарял с никой политик по тази тема. Това ме пита и г-н Гешев, когато ми се обади – „кой политик ти се обади?“ Никой, аз съм избран от колегите си магистрати от страната съм отговорен единствено и само пред тях“. Това каза Георги Кузманов, който е един от шестимата прокурори, поискали предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

По думите на Кузманов искането е свързано с това да се изясни дали Гешев е извършил нарушение относно разследването на взрива от 1 май, определен като опит за атентат срещу него. „Дали има, или няма нарушение, ще реши пленумът“, допълни Кузманов.

Кузманов обяви, че не е участвал лично в протеста в защита на Иван Гешев след взрива от 1 май, но защити колегите си, които са се включили: „Това не беше протест в подкрепа на Гешев, това беше манифест на колегите от страната, които към този момент знаеха, че е било заплашено семейството на г-н Гешев, че той е пътувал с децата си и с жена си. За мен личен проблем е, че той не намери време три дни да излезе и да каже: „Семейството ми не е било в опасност, бях сам в колата“, заяви още

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати