Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Един без книжка и един пиян блъснаха две патрулки

Закон и ред

Един без книжка и един пиян блъснаха две патрулки

Един без книжка и един пиян блъснаха две патрулки - Tribune.bg
Снимка:

Опитвали се да бягат от автопатрулите

Двама шофьори, които са блъснали служебни полицейски автомобили са били арестувани, съобщиха от МВР.

Първият случай е от Ботевград. Автопатрул забелязал лек автомобил "Субару", чийто водач форсирал рязко на кръстовище и застрашавал с рисковото си поведение безопасността на останалите участници в движението. Шофьорът избягал, когато забелязал полицията. Засекли го в района на основно училище, докато се движел в насрещната лента срещу патрулния автомобил.

Униформените подали звуков и светлинен сигнал за спиране, на които водачът обаче не се подчинил и в опит да избяга ударил колата им. Когато го тествали за употреба на алкохол, дрегерът отчел промили над допустимото.

Вторият случай е от Самоков. Автопатрул получил сигнал от водач на лек автомобил, че в района на Продановския рид се движи микробус с крадени коне. Полицейските служители незабавно се насочили към мястото. Шофьорът обаче не се подчинил на подадения звуков и светлинен сигнал и се насочил към махала в Самоков.

На разклона за местността "Червената земя" той опила да изтласка с буса си последвалата го полицейска кола, удряйки я в предната дясна врата. След това ускорил и се укрил в махалата.

Няколко часа по- късно микробусът е намерен и иззет, а водачът му задържан. От извършената справка е установено, че той е неправоспособен и шофира без да има книжка в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати