Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Един без книжка и един пиян блъснаха две патрулки

Закон и ред

Един без книжка и един пиян блъснаха две патрулки

Един без книжка и един пиян блъснаха две патрулки - Tribune.bg
Снимка:

Опитвали се да бягат от автопатрулите

Двама шофьори, които са блъснали служебни полицейски автомобили са били арестувани, съобщиха от МВР.

Първият случай е от Ботевград. Автопатрул забелязал лек автомобил "Субару", чийто водач форсирал рязко на кръстовище и застрашавал с рисковото си поведение безопасността на останалите участници в движението. Шофьорът избягал, когато забелязал полицията. Засекли го в района на основно училище, докато се движел в насрещната лента срещу патрулния автомобил.

Униформените подали звуков и светлинен сигнал за спиране, на които водачът обаче не се подчинил и в опит да избяга ударил колата им. Когато го тествали за употреба на алкохол, дрегерът отчел промили над допустимото.

Вторият случай е от Самоков. Автопатрул получил сигнал от водач на лек автомобил, че в района на Продановския рид се движи микробус с крадени коне. Полицейските служители незабавно се насочили към мястото. Шофьорът обаче не се подчинил на подадения звуков и светлинен сигнал и се насочил към махала в Самоков.

На разклона за местността "Червената земя" той опила да изтласка с буса си последвалата го полицейска кола, удряйки я в предната дясна врата. След това ускорил и се укрил в махалата.

Няколко часа по- късно микробусът е намерен и иззет, а водачът му задържан. От извършената справка е установено, че той е неправоспособен и шофира без да има книжка в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати