Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Единият от биячите на шофьора край Луковит - с близо 70% ТЕЛК, безработен и с трима адвокати

Закон и ред

Единият от биячите на шофьора край Луковит - с близо 70% ТЕЛК, безработен и с трима адвокати

Единият от биячите на шофьора край Луковит - с близо 70% ТЕЛК, безработен и с трима адвокати - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на лекарската комисия, издала документа, миналата година е била осъдена за подкуп

Окръжният съд в Ловеч измени мерките за неотклонение на бащата и сина, които участваха в побоя над шофьор на автобус край Карлуково. Преди седмица Районният съд в Луковит пусна с "парична гаранция" и под "домашен арест" бащата и сина, посочени от разследването за главни действащи лица в нападението.

Освободиха бащата и сина, които пребиха шофьор на автобус край Луковит

След обжалване на прокуратурата се стигна до промяна и задържане в ареста на 20-годишния Роберто и баща му Стойко Петров.

Случаят възмути обществото заради бруталните действия на група хора, нападнали мъжа пред пътници след настъпил лек пътен инцидент.

На заседанието на съда в сряда двамата обвиняеми бяха представлявани от трима адвокати. Пред съда имаше засилено полицейско присъствие и поне 50 души, организирали своеобразен протест в подкрепа на двамата мъже.

„В съда нямаше спор, че двамата са извършители на деянието, тъй като има достатъчно писмени и устни доказателства в подкрепа на тази теза. По-скоро съдът се солидаризира с нас, че възоснова на действията на двамата обвиняеми, граничещи с изключителна дързост и арогантност, извършени на публично място пред жени и деца, е налице опасност те да се укрият, да извършат друго престъпление или да попречат на разследването, чиято цел е да приключи максимално бързо”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Пред съда стана ясно, че 20-годишният Роберто е безработен и има ТЕЛК с над 60% нетрудоспособност.

„Няма как да коментирам това. Доста често се случва при извършването на престъпления в съдебна зала да се представят документи за влошено здравословно състояние, което да стане причина лицето да не бъде задържано”, посочи Вълков.

Той подчерта, че председателят на ТЕЛК комисията, издала решението, е лекарка, който миналата година е бил осъдена  за подкуп. 

Двамата обвинени са заплашени от 2 до 10 години затвор заради тежкото престъпление.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати