Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Екип от следователи разследва причината за смъртта на непълнолетното момче на тротоар

Закон и ред

Екип от следователи разследва причината за смъртта на непълнолетното момче на тротоар

Снимка:

Сформиран е екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на непълнолетно момче в столицата, съобщиха от прокуратурата.

Със заповед на градския прокурор на София е сформиран екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на непълнолетно лице след инцидент на 14.02.2021 г. на столичния булевард „Академик Иван Гешов“. Към настоящия момент се извършват разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента.

Установена и иззета е камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.

На местопроизшествието е извършен допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението.

Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет преместваеми обекта, тип „павилион“, три са имали договорни отношения с Община „Триадица“ и два – с УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация в гр. Варна.

Разследването продължава под надзора на СГП.   


Коментари (1)

Лин нека да разследват. За съжаление следователите не са последната инстанция. Единственият начин да се ограничат нелепи трагедии като тази е да има наказани и понесена отговорност. Практиката показва, че за предходните инциденти с убити от токови удари няма осъдени. Едните са оправдани след години, друг е осъден пак след години на глоба от 1000лв. Правосъдие след 8 - 10 години е напълно безсмислено и за пострадалия и за извършителя. По-лошо от закъснялото правосъдие е само напълно липсващото. За капак на всичко сутринта помислих, че имам халюцинации като видях Еленко Божков по някаква телевизия да дава компетентни съвети за кабелите и да обяснява какво е престъпление. Същият, който спря тока в метрото и застраши стотици невинни граждани. Много ги разбират такива като него и тоците и потоците и престъпленията, ще ни оправят.
16.02.2021 18:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още