Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Екшън край Пловдив: Мъж гърми с „Калашник“ и краде марихуана

Закон и ред

Екшън край Пловдив: Мъж гърми с „Калашник“ и краде марихуана

Снимка:

Екшън се е разиграл край Пловдив, където 35-годишен мъж е стрелял с автомат „Калашник“ и е откраднал 14 кг марихуана. На 29 декември, в землището на пловдивското село Болярино, двама мъже правили сделка за продажба на наркотика. Купувачът не платил „стоката“, а извадил автоматичното оръжие. Заплашил продавача и прибрал дрогата.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР - Раковски и на ОД на МВР - Пловдив - отдел "Криминална полиция", интензивни оперативно - издирвателни мероприятия, е установен извършителят и задържан.

Извършени са множество процесуално - следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата "Калашников" с боеприпаси.

Арестуваният е от Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и други. Многократно е изтърпявал наказание "лишаване от свобода".

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Повдигнато е обвинение и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още