Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Евгения Банева се нанесе в мезонета на Дочка

Закон и ред

Евгения Банева се нанесе в мезонета на Дочка

Евгения Банева се нанесе в мезонета на Дочка - Tribune.bg
Снимка:

Евгения Банева, третата съпруга на олигарха Николай Банев, напоследък е изпаднала в тежко психично състояние, разказват очевидци. Тя била силно депресирана и отчаяна от живота, пише Троян прес. Преди време семейството цинично се хвалеше, че кризата ги ударила и ги свалила от самолета в майбаха. Е, оказва се, че има и по-трудни времена, особено когато се наложи да се смени луксът на Ница с мизерията на следствена килия, а перспективата е дълги години в затвора…

Освободената като тежко болна Евгения сега е дала като свой актуален адрес мезонет на столичния бул. „Витоша”, а не огромната резиденция в „Бояна”. Госпожата се страхувала да остане сама в полите на Витоша и затова избрала булеварда със същото име. След като дълги години се занимава с вещерство, сега била решила, че в помпозния ѝ дворец витаят лоши стихии, обясняват източниците ни.

В сградата на бул. „Витоша” Банева се е нанесла в спалнята на втората съпруга на Николай Банев – поетесата Дочка. Навремето, когато Евгения става любовница на „големия” бизнесмен и  приватизатор, Дочка е болна от рак и страда от изневярата. По цели нощи стои сама и чака Николай, който по това време се забавлява с бъдещата си трета съпруга и с нея кръстосва не само из България, но и в Европа.

Години по-късно ситуацията сякаш се повтаря. Евгения излезе от ареста заради тежка онкологична диагноза, макар че има и хора, които не вярват в това, а считат, че е постановка, за да се измъкне от решетките. Дали е болна, или не, не се наемаме да слагаме диагнози, но очевидци разказват, че е съхранила арогантното си поведение. Преди дни посетила известна кардиологична болница в София. Там се опитала да си придава важности пред лекарите и сестрите, но те достойно я сложили на място. Обяснили ѝ, че за тях е само пациентка и с нищо не е по-различна от другите хора в клиниката.

Мадам Банева, както навремето писмено поискала от подчинените си да се обръщат към нея, вече живее в мезонета на последните два етажа в сградата на „Витоша”, а под нея са първата съпруга на Банев и доведената му дъщеря. Жена номер едно в списъка на браковете на олигарха – Красимира има фризьорски салон на първия етаж. Когато двамата се женят, нейният баща е директор на завод в Харманли, а Николай Банев се подвизава като ресторантски музикант. След сватбата става стругар в завода на тъста си, активист в комсомола и се записва да следва българска филология в Пловдив. Все пак е директорски зет и син на активен борец и не върви да не е с диплома в джоба.

Банев, вече станал висшист, е настанен на работа в комсомола в София. Там среща втората си съпруга Дочка, също комсомолска деятелка и поетеса, по това време омъжена за сина на влиятелен другар от Ямбол. Бракът на Николай с Красимира приключва. Дочка и Банев са изгонени от комсомола като морално разложени и заживяват в панелна гарсониера накрай София.

Красимира обаче запазва добри отношения с бившия си мъж и дори отваря  фризьорски салон в сградата на централния столичен булевард. Бизнесът на изоставената Красимира е на партера, а в мезонета отгоре живеят неверният Банев и Дочка. Въобще ситуация, която може да вдъхнови сценаристите на сапунени сериали.

Сега е още по-драматично, понеже освен с Красимира, мадам Банева ще дели покрив и с Раиса, дъщерята на Дочка от ямболския ѝ съпруг. Раиса ненавижда Евгения и дори не го крие. „Как ще съжителстват двете” – питат се с почуда хора, които ги познават от години. Раиса, както е известно, воюва с Николай и мадам Банева за парите и имотите на майка си Дочка.

Въпреки това Евгения сега ще спи в леглото на майка ѝ.

Делото срещу Николай Банев, третата му съпруга и майка му Мария, известна и като Роза, съдържателката на явочна квартира на Държавна сигурност, започва в края на септември. Обвинителният акт вече е внесен в Специализирания наказателен съд. Тримата са посочени като организирана престъпна група, която е правила данъчни престъпления и е прала пари. Мадам Банева и Мария са на свобода, а Николай Банев е зад решетките.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема