Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Европрокуратурата разследва общинските пътища в община Бойчиновци

Закон и ред

Европрокуратурата разследва общинските пътища в община Бойчиновци

Европрокуратурата разследва общинските пътища в община Бойчиновци - Tribune.bg
Снимка:

Европейската прокуратура в София извърши обиски по разследване за потенциална злоупотреба с европейски средства, свързана с проект за ремонт и реконструкция на общинска пътна мрежа в община Бойчиновци. Това съобщават на сайта си от EPPO.

Претърсванията са извършени на множество места в България, включително в обекти на фирми, участващи в строителните дейности, както и в административни офиси на община Бойчиновци. Иззети са множество документи и са разпитани свидетели.

Според разследването на 9 юли 2019 г. Община Бойчиновци е сключила договор за финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“, свързан с изпълнението на проекта, на стойност 2,6 млн. евро (5 098 290 76 лв.), по Програмата на ЕС за развитие на селските райони 2014–2020 г.

В договора е установено, че срокът за усвояване на средствата и за подаване на искането за окончателно плащане е 36 месеца от датата на подписването му. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, но към днешна дата няма данни договорените дейности да са изпълнени, нито проектът да е приключен.

Разследването, което се провежда с подкрепата на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), все още продължава, за да се установи естеството и степента на предполагаемите престъпни действия.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети