Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Фирма „Градус“ завежда „всички възможни дела“ срещу „свидетеля“ Илчовски

Закон и ред

Фирма „Градус“ завежда „всички възможни дела“ срещу „свидетеля“ Илчовски

Снимка:

В същото време акциите на производителя на месо падат

Производителят на месо „Градус“ АД обяви, че ще съди „свидетеля“ Светослав Илчовски заради твърденията му пред парламентарната комисия за ревизия, става ясно от официално съобщение на компанията. Вчера Иван Ангелов, шеф на компанията „Градус“, отказа коментар, но лаконично заяви пред бТВ: „Този човек е идиот и наркоман. Няма да коментирам. Луд човек!“.

 

Набеденият, че е дал кюлчета на Борисов, за свидетеля: Този човек е идиот и наркоман. Луд човек!

Публикуваме съобщението на компанията без редакция:

„Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред“. 

В същото време цената на акциите на фирмата падат с близо 10 %. Затова информира на страницата си във Фейсбук депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев:

„Цената на Градус пада с 40 млн. лева (близо 10 процента) в началото на борсовата сесия днес. Оня ден покупката на акции от фирмата от пенсионни фондове беше сред акцентите на изслушването в комисията по ревизия“, пише народният представител.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още