Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гаранция от 10 000 лв. за поръчителя на унищожаването на „Смокиня“

Закон и ред

Гаранция от 10 000 лв. за поръчителя на унищожаването на „Смокиня“

Снимка:

Полицията отрича да е получавала сигнал за станалото в къмпинга

Срещу 10 хил. лв. 46-годишният Иван Нончев от Бургас, поръчител за унищожаването на пясъчна дюна в местността Каваци, излиза на свобода, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Природната забележителност е изравнена и няма извозване на пясък. Полицията отрича да е получавала сигнал за случващото се на къмпинг „Смокиня“.

Престъплението е от общ характер и максималното наказание, което се предвижда за него е 3 години лишаване от свобода и глоба.

Багеристът, изравнил дюната – Манол Пазвантов на 24 г., също е с парична гаранция, но от 2000 лв. Той първоначално е бил задържан с младеж на 18 г., спътник на багериста. Той остава ключов свидетел, съобщи директорът на полицията старши комисар Калоян Калоянов. Други свидетели на станалото няма, а полицията се е самосезирала от публикации в медиите.

Обвиненият в поръчителство отрича да е наемал багериста, но последният твърди обратното и посочва сумата от 1000 лв., която му е платена за услугата. Нончев го наел с уговорката, че няма място за притеснение, защото парцелът е негова собственост.

Прокуратурата са категорични, че 46-годишният бургазлия е собственик на луксозната каравана, която е на метри от разораните пясъчни дюни в къмпинга. Предстои да се направи замерване каква част от дюните е разрушена.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема