Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

Закон и ред

Разбиха група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

Разбиха група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация - Tribune.bg
Снимка:

Разследващите са установили 11 жени, жертви на трафик от началото на 2019 г.

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха от МВР. Бандата е действала на територията на Пловдив и Хасковска област. Обвинения са повдигнати на три лица, съобщиха от прокуратурата.

Задържаните са двама мъже, на 42 и на 27 години, както и 28-годишна жена.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. Единият от участниците набирал и транспортирал жени в Свиленград, където да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове. Другите двама работели в местни хотели и осигурявали клиенти за предлаганата услуга. 

В хода на разследването са установени 11 жени, жертви на трафик в различни периоди от началото на 2019 г. Те са разпитани като свидетели пред съдия.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на тримата обвинени са наложени мерки за неотклонение "парични гаранции" в размер на по 10 000 лева.

Специализираната операция за пресичане на престъпната дейност и задържане на участниците е проведена на 10 и 11 януари. В реализацията се включили служители на сектора БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, с подкрепата на техни колеги от сектор БОП – Хасково и Кърджали и сектор БОП – Стара Загора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети