Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ГДБОП разби 15 сайта за фалшиви стоки

Закон и ред

ГДБОП разби 15 сайта за фалшиви стоки

ГДБОП разби 15 сайта за фалшиви стоки - Tribune.bg
Снимка:

Единият сайт е реализирал над 25 000 продажби на парфюми

15 сайта за стоки менти са спрени при мащабна акция на ГДБОП във Варна. В хода на операцията са иззети огромни количества стоки от защитени търговски марки, а двама души са арестувани.

Сайтовете са предлагали „маркови“ парфюми и стоки на клиенти както в България, така и в Гърция и Румъния. Един от сайтовете имал регистрирани над 43 000 потребители, натрупал е 15 810 948 посещения и е реализирал повече от 25 000 продажби на парфюми.

Единият мъж е задържан в офис на куриерска фирма в момент, в който се опитвал да изпрати поредните 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност.

Проверени са общо 5 адреса във Варна, като са намерени големи суми пари, както и самите компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в администрираните от тях сайтове.

Антимафиотите открили в двата склада на извършителите над 9500 мъжки и дамски парфюми на 30 водещи световни търговски марки, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила, аксесоари.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждават от ГДБОП.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Роси Нека малко да ги затегнат, навсякъде само реплики и боклуци
11.02.2019 13:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати