Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ГДБОП задържа четирима педофили за кибертормоз и сексуална експлоатация на деца

Закон и ред

ГДБОП задържа четирима педофили за кибертормоз и сексуална експлоатация на деца

ГДБОП задържа четирима педофили за кибертормоз и сексуална експлоатация на деца - Tribune.bg
Снимка:

Операцията е след сигнал на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ

При акция на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП са задържали четирима мъже, обвинени в онлайн сексуална експлоатация на деца и кибертормоз, съобщават от пресцентъра на МВР. Те са от различни области на страната и с различни професии – служител на бензиностанция, на мобилен оператор, моряк и безработен. За задържането на столичанина сред тях в ГДБОП са получили сигнал от партньорите си от Департамента по вътрешна сигурност на САЩ след засечена кореспонденция в чата „KIK“ при международно разследване в Нова Зеландия.

За осъществяване на първоначален контакт с жертвите задържаните са използвали социалната мрежа Фейсбук. След установяване на доверие между тях и децата, съобщения са били разменяни в различни чат приложения. Непосредствено след успешно склоняване на невръстните да споделят създадени от тях снимки и видеа е започвал и процесът на изнудване за други подобни материали. Оказван е и натиск върху жертвите за срещи на живо.

При задържането на един от обвинените, който е моряк, служители на ГДБОП са открили в иззетите устройства няколко папки със снимки на малки деца, играещи си в Морската градина на Бургас. Предстои установяване на тяхната самоличност. От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на лятната ваканция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати