Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ГДБОП задържа четирима педофили за кибертормоз и сексуална експлоатация на деца

Закон и ред

ГДБОП задържа четирима педофили за кибертормоз и сексуална експлоатация на деца

ГДБОП задържа четирима педофили за кибертормоз и сексуална експлоатация на деца - Tribune.bg
Снимка:

Операцията е след сигнал на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ

При акция на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП са задържали четирима мъже, обвинени в онлайн сексуална експлоатация на деца и кибертормоз, съобщават от пресцентъра на МВР. Те са от различни области на страната и с различни професии – служител на бензиностанция, на мобилен оператор, моряк и безработен. За задържането на столичанина сред тях в ГДБОП са получили сигнал от партньорите си от Департамента по вътрешна сигурност на САЩ след засечена кореспонденция в чата „KIK“ при международно разследване в Нова Зеландия.

За осъществяване на първоначален контакт с жертвите задържаните са използвали социалната мрежа Фейсбук. След установяване на доверие между тях и децата, съобщения са били разменяни в различни чат приложения. Непосредствено след успешно склоняване на невръстните да споделят създадени от тях снимки и видеа е започвал и процесът на изнудване за други подобни материали. Оказван е и натиск върху жертвите за срещи на живо.

При задържането на един от обвинените, който е моряк, служители на ГДБОП са открили в иззетите устройства няколко папки със снимки на малки деца, играещи си в Морската градина на Бургас. Предстои установяване на тяхната самоличност. От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на лятната ваканция.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати