Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Георги Хаджиев: Сред задържаните за атаката срещу парламента има криминално проявени

Закон и ред

Георги Хаджиев: Сред задържаните за атаката срещу парламента има криминално проявени

Снимка:

Полицията е единственият гарант за спазване правата и свободите на българите, няма да позволим определени хора да вандалстват и опорочават процеса. Това заяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Снощи са задържани 6 лица, днес са установени още 7 лица, за които има безспорни данни, които участват в "опит за метеж", заяви Хаджиев. За 72 часа и с повдигнато обвинение е един от тях.

Част от задържаните за атаката срещу парламента през изминалата нощ по време на протестите са криминално проявени. Те са имали регистрации за наркоразпространение и причиняване на телесни повреди. Имаме данни и за лица, които са част от футболните агитки, обясни той.

Имаме данни кой ги е организирал, заяви директорът на СДВР, но отказа да разкрие подробности. 

Много ясно си проличава организацията на едно обвиняемо лице – по команда започва да се хвърлят стъклени бутилки не само по протестиращите, но и по органите на реда, допълни той.

Правото на протест е изконно човешко право, което е гарантирано в закона. Хората имат право да бъдат на различно мнение, но работата на МВР е да опази мира, живота и здравето на гражданите, посочи стари комисар Хаджиев.

Стари комисар Хаджиев призова неколкократно младите хора, които вчера хвърляха самодейни взривни вещества, да се замислят дали някой техен близък или майка с дете не може да пострада.

Зам. районният прокурор на София Радослав Тодоров заяви, че има повдигнато едно обвинение за хулиганство. Има голямо количество видеозаписи, които се преглеждат и се върши голям обем от работа. 

Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов заяви, че полицията се опитва да установи контакт с всички, които се имат за лидери на протеста. "Понякога има противоречия между самите протестиращи. Там всеки се прави на организатор", каза той, като уточни, че протестът е бил мирен до 22 ч. "Хората, които се качват по Народното събрание - 2, трябва да знаят, че това е много опасно", категоричен беше Златанов.  


Коментари (1)

ото Бой до като им дойде акъла на тези лумпели
15.07.2020 17:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още