Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Георги Семерджиев с нова присъда – за побой с мачете през 2012 г.

Закон и ред

Георги Семерджиев с нова присъда – за побой с мачете през 2012 г.

Георги Семерджиев с нова присъда – за побой с мачете през 2012 г. - Tribune.bg
Снимка:

Георги Семерджиев, който причини тежкия инцидент на столичния бул. "Черни връх" с две жертви, получи още една присъда - за престъпление от 2012 г.

Тя е за нанасяне на средна телесна повреда с особена жестокост. Случаят е от 5 май преди 11 г. в кв. "Хаджи Димитър", когато Семерджиев пребил мъж и използвал мачете. Травмите са довели до затруднения в движенията на пострадалия, съобщи бТВ.

Съдът налага наказание на Георги Семерджиев от 2 г. затвор и обезщетение от 12 000 за пребития.

По същото дело условно е осъден и футболистът Иван Бандаловски. Присъдата на национала е от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Той е признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на същия човек. Според съда Бандаловски е съборил пострадалия на земята, държал го с ръка за качулката, удрял с юмруци главата му и го ритал по тялото.

Георги Семерджиев вече има присъда от 20 години за катастрофата на "Черни връх", където загинаха две млади жени.

Софийският градски съд го намери за виновен по три провинения. За всяко от петте обвинения магистратите определиха различно наказание, но по закон те трябва да излязат с едно общо и то е най-тежкото за всички престъпления.

Очаква се Софийският апелативен съд да насрочи дело срещу Семерджиев, сочи справка на сайта на съда. Той обжалва осъдителната присъда, като иска да бъде оправдан за катастрофата, каза пред БТА адвокатът му Мирослав Христов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети