Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Георги Семерджиев с три обвинения - за причинена смърт, употреба на наркотици и фалшива шофьорска книжка

Закон и ред

Георги Семерджиев с три обвинения - за причинена смърт, употреба на наркотици и фалшива шофьорска книжка

Георги Семерджиев с три обвинения - за причинена смърт, употреба на наркотици и фалшива шофьорска книжка - Tribune.bg

Прокуратурата поиска най-тежката мярка - „задържане под стража“

Повдигнати са нови обвинения на Георги Семерджиев, който причини изключително жестоката катастрофа на 5 юли на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади жени.

На брифинг СГП заявиха, че първо Семерджиев е обвиняем за настъпилата смърт на младите жени и извършените редица нарушения на Закона за движение по пътищата, за което се предвижда от 5 до 20 години затвор. 

Второто престъпление, за което обвиняемия е привлечен към наказателна отговорност е управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

„В кръвта на обвиняемия са установени наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, за което се предвижда от 1 до 3 години затвор. То обаче е за 10. 06, а не за 05.07. 2022 г.

Третото е използване на фалшива шофьорска книжка, на която е придаден вид, че е издадена от Конфедерация Швейцария, за което се предвижда до 8 години затвор”, каза прокурор Христо Кръстев.   

По думите му е назначена проверка дали полицейски служители са помагали преди престъплението във връзка с прикриване на други извършени престъпления, а именно управление на кола , както и да му помогнат да се укрие след катастрофата.

„Наблюдаващите прокурори са стигнали до извода, че по делото има данни, че полицаи са нарушавали своите задължения. Отделени са материали и е назначена проверка”, допълни заместник-градският прокурор на София.

Прокурор Иво Илиев заяви, че се чакат резултатите от сегашните тестове за наркотици и алкохол, но съобразно поведението му най-вероятно има, но това не би повлияло на тежестта на престъплението.

По думите му по това дело няма умисъл, но то може да бъде ревизирано. Полицайката от Първо РПУ Симона Радева е била разпитана вече свидетел по досъдебното производство за катастрофата.

На този етап не е проверявано дали джипът, с който Семерджиев катастрофира, е краден. Няма и автотехническа експертиза. 

Софийска градска прокуратура внесе искане в Софийски градски съд за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Семерджиев - „задържане под стража“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати