Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Бобоков излъга – комуникирал е с президента, призна за участие в задкулисие

Закон и ред

Гешев: Бобоков излъга – комуникирал е с президента, призна за участие в задкулисие

Снимка:

Божков сега е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев, коментира още главният секретар

„Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. Обвиняемите могат да си излагат различни версии“, това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод на интервю на Пламен Бобоков, в което той отрече да си е комуникирал с президента и твърди, че има чатове с премиера.

Главният прокурор посочи, че не се е запознал с новите чатове, разпространени от специализираната прокуратура между Пламен Бобокови и президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

„Това означава, че Бобоков е излъгал г-н Хекимян и bTV, че няма комуникация с президента на Републиката, възможно е да има и с премиера – и какво от това. След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, явно е нормално и с премиера“, заяви Гешев.

Обвинител номер 1 у нас посочи и че продължава анализът на информацията от телефоните на бизнесмена. По думите му става въпрос за огромно количество данни - 260 гигабайта.

„Война и мир“ е около 5 гигабайта“, заяви Гешев. Той подчерта и че дали ще бъдат повдигнати обвинения по конкретното досъдебното производство, решава наблюдаващият прокурор.

„Самият Бобоков по същество е признал едно нещо, че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие. Говорил е за връзки, как се осъществява влияние, че това е нормално и така трябва да функционират нещата в България. Той е признал едва ли не за някаква паралелна държава, в която той участва. Ето това прокуратурата иска да прекрати“, посочи още Гешев.

Главният прокурор е категоричен и че трябва да се спре хора с пари „ да си купуват медии, политици, партии и какво ли още не, за да продължат да крадат.“

„Божков сега е канонизиран от тези медиите, свързани с подсъдимия Прокопиев, с подсъдимия Донев. Докато хора като Божков, Бобоков, Цветан Василев, Миню Стайков, Арабаджиев се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента. А такива хора се канонизират, не защото са харесвани, а защото плащат”, каза Гешев.

Той посъветва хората да гледат кой какво прави.  


Коментари (1)

Този превърна прокуратурата в клюкарница, много ниско ниво. Не е ли забранено да се изнася публично кореспонденция според Конституцията. Той няма изказ на юрист, а е иззел функциите на главен секретар на МВР.
02.07.2020 15:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още