Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Борбата с битовата престъпност продължава и при извънредното положение

Закон и ред

Гешев: Борбата с битовата престъпност продължава и при извънредното положение

Гешев: Борбата с битовата престъпност продължава и при извънредното положение - Tribune.bg
Снимка:

Главният прокурор Иван Гешев посочи, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение.

„Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, заяви Гешев, който днес бе в пловдивското село Трилистник.

Там се проведе специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в района. В селото бе извършен побой и грабеж на 86-годишен мъж, от когото са отнети 100 лв. и лични документи.

За по-малко от денонощие са разкрили извършителите на побоя. Двамата нападатели – на 32 г. и на 16 г., са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетното лице е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г., съобщават от прокуратурата.

Гешев  разговаря с кмета на селото Мирчо Петров и посочи, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение. „Вие днес показахте, че държава, която всички обвиняват, не е мащеха и се грижи за народа си“, посочи от своя страна кметът на Трилистник.

Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха 86-годишния пострадал от престъплението. С оглед на нанесения побой, Иван Гешев осигури допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати