Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Лобизмът у нас е законен, но дали е морален - да си отговорят българските граждани

Закон и ред

Гешев: Лобизмът у нас е законен, но дали е морален - да си отговорят българските граждани

Гешев: Лобизмът у нас е законен, но дали е морален - да си отговорят българските граждани - Tribune.bg
Снимка:

„Къде живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата“, заяви обвинител номер 1

„Да си адвокат на определени лица, след това да станеш депутат и след това евентуално да промениш законите, за да са в интерес на лицата, които защитаваш - това е законно в България. Но дали е морално могат да си отговорят българските граждани, но това е въпрос, който не търпи отлагане“.

Това заяви пред журналисти главният прокурор Иван Гешев и допълни:

„Не кореспондира с европейските ценности, с върховенството на правото и със спазването на българските закони и Конституция да предложиш на Народното събрание да се иска оставката на действащ магистрат, още повече, че това е магистрат по наблюдаване на преписка, на който си бил адвокат в предишното си битие, а по-късно и депутат. Тук по-скоро възникват едни морални въпроси, защото има над 7-8 опита за приемане на закон за лобизма в България, който да регулира тези неща“, обясни Гешев. 

„Къде живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата“, заяви обвинител номер едно, след като преди дни стана ясно, че се е изнесъл от правителствената резиденция „Бояна“ по-рано от предвиденото. 

От днес той вече е с охрана от НСО.

„Дали съм защитен или не съм, едва ли представлява интерес за българските граждани, това е личен проблем. Когато станах главен прокурор съм бил много наясно със себе си, никой не ме е карал“, поясни той.

Сигналите, подадени от служебното правителство, се разследват и в следващите дни от прокуратурата ще дадат повече информация, увери Гешев.

Той посочи, че не знае какъв доклад има в Националната следствена служба по отношение на дейността на шефа на НАП Румен Спецов. Думите му бяха по повод появила се информация, че има доклад, който оневинява Спецов за евентуални финансови измами.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети