Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Обидно е в 21 век да искаш оставка на главния прокурор с изрезки от вестници

Закон и ред

Гешев: Обидно е в 21 век да искаш оставка на главния прокурор с изрезки от вестници

Гешев: Обидно е в 21 век да искаш оставка на главния прокурор с изрезки от вестници - Tribune.bg
Снимка:

Надявам се този път да искат отстраняването ми с юридически, а не с политически мотиви, каза главният прокурор

„След като мафията и олигархията така яростно атакуват прокуратурата, означава, че сме на прав път. Означава, че аз и колегите си вършим добре работата“. Това казва в интервю пред „24 часа“ главният прокурор Иван Гешев. 

„Нямам никакви притеснения от това какво г-жа Йорданова ще внесе във ВСС. Трябва да се уточни, че отстраняването е от компетентността на Пленума. За една година това е трети опит на трети министър на правосъдието за отстраняването на главния прокурор. Надявам се този път в това искане да има не само политически мотиви, но да има и юридически аргументи. В XXI век е

обидно за нас като нация да се иска с изрезки от вестници отстраняване на главен прокурор в страна в ЕС, ако цитирам един уважаван от мен професор и бивш член на КС“, казва още Гешев. 

„Аз няма да коментирам доколко е в правомощията и дали е работа на Министерството на правосъдието да събира и обработва доноси срещу магистрати и в частност срещу главния прокурор", добави той.

„Нямам абсолютно никакви притеснения. Може би съм най-проверяваният човек, който работи за държавата, през последните 2 години. Както казах, това е трети опит за отстраняването на главния прокурор, десетки са проверките, обясненията, в КПКОНПИ, в прокуратурата, в Инспектората на ВСС, сигнали във ВСС, производство във ВАС, две дела, едното наказателно дело от частен характер срещу мен е от лице с влязла в сила присъда 17 години лишаване от свобода. Така че ето това е недосегаемият главен прокурор според „феновете” на прокуратурата.


Топ новини

виж още
Актуална тема