Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Олигарсите искат неработеща прокуратура

Закон и ред

Гешев: Олигарсите искат неработеща прокуратура

Снимка:

От едната страна са хората, от другата – престъпниците и олигарсите, каза главният прокурор

„Лица, които вие медиите наричате олигарси, искат неработеща прокуратура”, заяви главният прокурор Иван Гешев. И допълни:“ Аз разбирам, че в момента много хора имат интерес от слаба и неработеща прокуратурата, но съм сигурен, че това не искат хората.“

Главният прокурор определи като наглост искането за промени в дейността на прокуратурата от страна на адвокати на подсъдими. Според него враговете на прокуратурата искат да блокират нейната дейност чрез законодателни промени. Отговорът на Гешев обаче е, че прокуратурата ще продължи да работи, така, както досега.

„От тук нататък имаме една гранична линия – от едната страна са интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме, от другата страна са престъпниците и олигарсите. А политиците – президент, премиер, депутати, трябва да решат коя страна избират”, каза Гешев.

Днес на територията на общините Ихтиман и Костенец се провежда специализирана полицейска акция по линия на битовата престъпност. По-късно властите ще обобщят резултатите от действията в района.  


Коментари (1)

За каскета -милиционер, неучил юридически науки, всички са престъпници. Толкова нагъл "прокурор" не сме имали. Функциите му не са да придружава главния секретар, а да ръководи прокуратурата. А България наистина се нуждае от нова конституция.
28.02.2020 14:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още