Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Приватизацията беше голям грабеж на българското население

Закон и ред

Гешев: Приватизацията беше голям грабеж на българското население

Гешев: Приватизацията беше голям грабеж на българското население - Tribune.bg
Снимка:

Прокурори от ВКП проверяват 14 от най-големите приватизационни сделки

Приватизацията беше голям грабеж на българското население. 90% от българското население е било ограбено тогава. Това коментира главният прокурор Иван Гешев и съобщи, че проверката на ДАНС на приватизационни сделки е приключила, а докладът вече е в прокуратурата.

„Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история, как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, заяви Гешев.

Общият брой на проверяваните приватизационни сделки е 7000.

14 сделки, включително и тази за „Кремиковци“, са включени в доклада на ДАНС. Прокурори от ВКП започват да извършват проверка по две линии. Първата е наказателно-правен анализ, а именно – дали има данни за извършени престъпления, изтекли ли са давностните срокове, за осъдени или  оправдани лица. Втората е гражданско - съдебен надзор.

Обвинител номер 1 е категоричен, че за нищожните сделки няма давност. Той подчерта, че в един друг период при един друг главен прокурор на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки. Целта е била политическа, за да се краде безнаказано.

Гешев бе в Пещера, където се проведе акция срещу битовата престъпност. Там бяха задържани 10 души. Междувременно подобни акции се провеждаха в още 24 града у нас.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ "ПРИВАТИЗАЦИЯТА", БЕШЕ В УСЛУГА НА ПЛАНА ЗА КОЙТО СЕ СПОРАЗУМЯХА ГОРБАЧОВ И ЧИ ФУТИТЕ, ДА ИМ СЕ ДАДЕ БЪЛГАРИЯ ДА СИ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, А НА БУЛГАНИТЕ ДА СЕ НАБИЯТ ШУТОВЕТЕ И... УСВЕТ! САМО ЖАН ВИДЕНОВ СЕ ОПЪНА И Б-езполезните С-лабоумни П-омияри МУ СЕ НАХВЪРЛИХА, КАТО БЕСНИ! РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА, БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, Е КУЦА РАБОТА :) ..НО АЗ, ВЯРВАМ В ТЕБ, ДРУГАРЮ ГЕШЕФ!
12.06.2020 09:03 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ МОЛЯ, ПОДГОНИ И САТАНИ-ШЕФ, ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА РЕЗИДЕНТА НА МОСАД - АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, ЗА ШЕФ В ДАНС! ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА + ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНЕ ЗА ХАЗАРСКИЯ ИЗ-РОД.
12.06.2020 09:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати