Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев призова Нидерландия да даде доказателства за тарифата за нелегалните мигранти у нас

Закон и ред

Гешев призова Нидерландия да даде доказателства за тарифата за нелегалните мигранти у нас

Гешев призова Нидерландия да даде доказателства за тарифата за нелегалните мигранти у нас - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че България получава вето от тях за влизане в Шенген. Според Рюте страната ни все още не е готова за влизане в шенгенското пространство поради несигурната си граница и дори обяви, че тарифата за влизане на нелегални мигранти у нас е 50 евро.

БГНЕС

С позиция по темата излезе и главният прокурор Иван Гешев, който заявява, че прокуратурата на България няма данни или доказателства за твърденията на Рюте. Ако Нидерландия има такива пък да ги предостави.

Ето и изявлението на главния прокурор Иван Гешев:

„Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, че „иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро”, като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона. България е правова държава, част от Европейския съюз и като такава спазва и защитава европейските ценности.”


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети