Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Прокуратурата работи за спазването на реда на изборите

Закон и ред

Гешев: Прокуратурата работи за спазването на реда на изборите

Гешев: Прокуратурата работи за спазването на реда на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Главният прокурор Иван Гешев потвърди ангажираността на прокуратурата за активно взаимодействие между всички отговорни институции за гарантиране провеждането на честни и прозрачни избори. "Българската прокуратура е предприела всички законови действия, според правомощията си, за осигуряване спазването на закона преди, по време и след изборния ден", подчерта обвинител номер еднов телефонни разговори със служебния министър-председател Стефан Янев и председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

В рамките на проведените разговорите беше обсъдена подготовката на изборите за Народно събрание, насрочени за 11.07.2021 г. „Главният прокурор Иван Гешев припомни, че във всички области на страната са създадени Областни междуведомствени звена, които осъществяват координация с цел противодействията на престъпленията против политическите права на гражданите на територията на съответния регион.“ обявиха от държавното обвинение.

На централно ниво функционира и Междуведомствено звено за взаимодействие между ПРБ и ДАНС, а към Върховна касационна прокуратура ще функционира и дежурно звено от прокурори и служители, което ще обобщава постъпващите сигнали за евентуални нарушения и престъпления, свързани с изборния процес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати