Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев с готовност да присъства на разпита на Борислав Колев

Закон и ред

Гешев с готовност да присъства на разпита на Борислав Колев

Снимка:

Главният прокурор Иван Гешев устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при разпита на Борислав Колев, обвинен за пране на пари за автомагистрала „Хемус". Това става известно от прессъобщение на Софийската градска прокуратура.

Ето и съобщението:

По повод медийни публикации, позоваващи се на изявление на роднини на Борислав Колев за поискан от същия разпит в присъствието на главния прокурор, наблюдаващите прокурори при СГП незабавно са издали разрешение по чл. 198 от НПК, с което се позволява и присъствието на главния прокурор.

Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на СГП.

Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице.

СГП е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за провеждане на действия по разследването с негово участие.  


Топ новини

виж още

Актуална тема