Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Ще се постараем случаите на битова престъпност да намалеят значително до края на 2020 г.

Закон и ред

Гешев: Ще се постараем случаите на битова престъпност да намалеят значително до края на 2020 г.

Снимка:

Имаме намерения в края на годината резултатите като статистика за случаите на битова престъпност да са чувствително по-малко спрямо 2019 г.  Това заяви главният прокурор Иван Гешев в село Ореховица, където се проведе поредната спецакция.

Обвинител номер едно у нас отдавана обяви война на битовата престъпност и днес отново повтори, че тя е сред малкото неща, които го дебалнсират.

Акцията в Ореховица се провежда заради инцидента с 90-годишен мъж, който беше нападнат и ограбен. По думите на Иван Гешев по случая има заподозрян извършител, който многократно е задържан и в момента се укрива.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че към момента има задържани 6 души. Претърсени са 5 адреса. Образувани са и досъдебни производства. Приоритет на МВР остава сигурността на гражданите, категоричен е Ивайло Иванов, който подчерта, че на всички трябва да е ясно, че когато се извърши престъпление, държавата ще си влезе в правомощията и ще направи всичко възможно да задържи и изправи пред съда отговорниците.

Спецакция се провежда и във Видин. Там са задържани трима души, след като родители са пребити посред бял ден пред очите на близнаците им бебета.

Гешев коментира и телефонните измами, чиито случаи отчитат драстичен спад. Намалението е между 40% и 50%.  

 


Коментари (1)

А кога ще намалее корупцията по високите етажи на властта, както и срастването на държавната изпълнителна власт с едрия, сив бизнес.
19.05.2020 15:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още