Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев свика прокурорите на Общо събрание, избират членове на ВСС

Закон и ред

Гешев свика прокурорите на Общо събрание, избират членове на ВСС

Снимка:

Главният прокурор Иван Гешев свика прокурорите на Общо събрание, на което ще бъдат избирани новите членове на Висшия съдебен съвет (ВСС). Членовете на държавното обвинение ще се съберат в две последователни съботи на 19 септември и 26.09.2020 г., за да представят имената за новите кадровици във ВСС от квотата на прокуратурата.

Магистратите ще могат да издигат кандидатури за нов член на ВСС като депозират предложенията си в деловодството на ВСС не по-късно от два месеца преди първата събота на провеждането на събранието (17.07.2020г.), заедно с писменото съгласие на кандидата. Те ще бъдат обявявани заедно с мотивите и имената на предложителите на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в срок до три дни от постъпването им.

В четиринадесетдневен срок от обявяването на предложенията (03.08.2020г.) кандидатите трябва да представят в писмена форма подробна автобиография, мотивите си и концепция за дейността на Висшия съдебен съвет, както и документи за съответствие с изискванията на закона, които също ще бъдат публикувани в срок до три дни от представянето им (06.08.2020г.) на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Становищата за кандидатите и въпросите към тях могат да се представят до 04.09.2020г., след което ще бъдат поставени на интернет страницата на ВСС в срок до три дни след постъпването им(08.09.2020г.).  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още