Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев в Палермо за Конференция на европейските прокурори

Закон и ред

Гешев в Палермо за Конференция на европейските прокурори

Гешев в Палермо за Конференция на европейските прокурори - Tribune.bg

Независимостта на прокуратурата на фокус на Конференцията

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в град Палермо, Италия по покана на главния прокурор на Касационния съд на Италия - г-н Джовани Салви за участие в Конференция на европейските прокурори в периода 5 - 6 май 2022 г.

Събитието е организирано в хода на ротационното представителство на Италия на Комитета на министрите в Съвета на Европа, с подкрепата на Консултативния форум на европейските прокурори.

Акцентите в програмата на международния форум са: осигуряване независимостта и автономността на прокурорите като гаранция за спазване правата на гражданите; засилване сътрудничеството между европейските прокурори от една страна и взаимодействието на прокуратурите от ЕС с техните международни партньори; активен диалог с цел набелязване на способи за оптимизиране на наказателния процес и противодействие на престъпността, в частност престъпленията срещу околната среда.

Участници в събитието ще бъдат: главните прокурори на Румъния, Хърватска, Словения, Словакия, Австрия, Лихтенщайн, Ирландия, Полша, Унгария, Босна и Херцеговина, Дания, Естония, Кипър, Чехия, Финландия, Азербайджан и Албания, представители на магистратската и професионална юридическа общност.  


Топ новини

виж още