Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев в Самоков: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата

Закон и ред

Гешев в Самоков: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата

Гешев в Самоков: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата - Tribune.bg
Снимка:

Главният прокурор и главният секретар на МВР посетиха града след проведена специализирана операция там

Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата, това обяви главният прокурор на Иван Гешев на среща с представители на местната власт в гр. Самоков, съобщиха от прокуратурата.

Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност.

В срещата участваха още окръжният прокурор на София - Наталия Николова, районният прокурор на Самоков - Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР - Николай Спасов.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той подчерта: "Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт".

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в гр. Самоков са проверени 961 лица. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни /убийство на две кучета/, както и кражба.

Иван Гешев отбеляза още, че само на 14.02.2020 г. прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области - София, Монтана и Пазарджик .

 

 


Коментари (1)

Каскет На този некадърник не му стигат юридическите знания, и затова се занимава с полицейски практики. Функцията на гл. Прокурор е да ръководи методически прокуратурата. Но този е учил за милиционер, и такъв ще си остане.
15.02.2020 07:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети