Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев във „Факултета”: Бумът на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици

Закон и ред

Гешев във „Факултета”: Бумът на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици

Гешев във Факултета: Бумът на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата ще си свърши работата, гарантирам - няма да защитим никой виновен

„Прокуратурата не може да замести държавата. Тук трябваше да са някои, които наричат себе си политици, защото всичко това, което се случва последната една година, две – бум на престъпността като от 90-те години, не е резултат от действията на правоохранителните органи, а е резултат от това, което правят някои, които се наричат политици. А цената плащате вие и хората в страната”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който  беше в квартал „Факултета” в София след смъртта на таксиметров шофьор при спор на пътя.

Обвинител номер 1 заяви, че не е работа на прокуратурата, но все някой трябва да направи нещо.  

„Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от всички други, които не я вършат”, добави Гешев под бурните аплодисменти на ромската общност в квартала.

„Няма да оправдая никой виновен. Не правим разлика кой какъв е. Гарантирам, че това дело ще е под специален надзор, да не се прикрие някой. Само защото някой е от този квартал. Няма да обвиним никой невинен”, обеща главният прокурор. Той поясни, че направи всичко в правомощията си и в тези на прокуратурата.

Гешев каза, че е работил близо до квартала повече от 10 години и познава проблемите на общността.  Утре ще има среща с профсъюза на таксиметровите шофьори - преди повече от година е имало предложение в колите да има баник бутони, може да се направи експертно предложение на НС, но решението е на политиците, даде да се разбере обвинител номер 1.

Коментар на главния прокурор от кв. Факултета след смъртта на таксиметровия шофьор - 9.10.2022

„Тук трябваше да са някои, които произведоха тази вълна от престъпност. Тук говорим за задържан служител с наркотици от ГДБОП, говорим за сгазени и убити полицаи, за вълна от наркотици, за битова престъпност, телефонни измами, сега страдат стотици на месец възрастни хора. Говорим за наркотици, които заливат улиците и децата ни. Това са причините от това, което някои наричат съдебна реформа, от това, което не направиха, не се решиха реални проблеми в законодателството. Не се чувствам щастлив от това, че говори прокуратурата от година и половина какво ще се случи. МВР, прокуратурата, съд и ДАНС не работят заедно, а трябва. Как като закриеш добрия модел на спецпрокуратурата, сега няма нито една група за наркотици, какво става по улицата не виждате ли? Вие си мислите за смяна на главния прокурор. Не виждате ли връзката каква е, връзката се вижда от всички български граждани, добави Гешев. Тук съм, за да успокоя хората“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати