Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев за присъдата на Иванчева: Всички, които нанесоха непоправими щети на правосъдието, ще мълчат гузно

Закон и ред

Гешев за присъдата на Иванчева: Всички, които нанесоха непоправими щети на правосъдието, ще мълчат гузно

Гешев за присъдата на Иванчева: Всички, които нанесоха непоправими щети на правосъдието, ще мълчат гузно - Tribune.bg
БГНЕС

Главният прокурор подчерта, че по казуса е бил използван за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда

Главният прокурор Иван Гешев коментира пред „24 часа” окончателната присъда от 6 години затвор за корупция на бившата кметица на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева.

Окончателно: Шест години затвор за Десислава Иванчева за корупция

Той заявява, че ще изрази мнение само заради колегите прокурори и следователи.

„Заради колегите от КПКОНПИ и всички, които работиха по тази случай. За честта на тях, на техните семейства и институциите, които представляваме.Въпреки че отново е по-лесно да не се говори и да не се прави нищо. Този случай е уникален в много свои особености, включително дори и в европейски план. И не само поради размера на подкупа, за който е постановена присъдата. Най-вече защото на персонален, безпрецедентен и безогледен политически, медиен и всякакъв натиск бяха подложени много магистрати, включително и аз. Защото и това беше използвано да бъдат закрити специализираната прокуратура и съд. А бяха закрити, точно защото работеха, както виждате”, подчерта главния прокурор. 

„Защото те станаха опасни и може би, за да няма повече такива случаи.Сега всички, които по такъв начин нанесоха непоправими щети на правосъдието, на върховенството на закона и на хората в България, ще мълчат гузно. Ще се опитват да се забрави това, което направиха и цената, която плащат българските граждани заради тях.

Цена, изразяваща се в растяща престъпност, засягаща всеки един от нас. И затова е безсмислено да им казвам каквото и да е. Ще кажа на съда, който единствен дава справедливост. Ще кажа на колегите и приятелите си: Благодаря ви, колеги! Ще кажа и на хората. Ние ще продължим заради тях и всички, които живеят в България. Каквато и да ни струва”, категоричен е Гешев. 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети