Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Зад Иванчева седят интереси на отломки от СДС и бивш правосъден министър

Закон и ред

Гешев: Зад Иванчева седят интереси на отломки от СДС и бивш правосъден министър

Гешев: Зад Иванчева седят интереси на отломки от СДС и бивш правосъден министър - Tribune.bg
Снимка:

Лозан Панов не знае дали е политик или шеф на ВКС, каза зам.-главният прокурор

„Българските граждани трябва да си отговорят на въпроса, дали са виждали в живота си накуп 70 хиляди евро. За това престъпление е предвидено между 10 и 30 години затвор и след като това е предвидено, могат да се дадат 20 години. Зад тази жена седят конкретни политически сили, които са я издигнали. Зад тази политическа фигура, седят политически цели, отломки от СДС и бивш правосъден министър. Те възприеха, че това е атака срещу тях. Имаше ваши колеги, които имаха подготвени материали. Това, че тя е много харесвана е от интереси и от пресирането в медиите.“ Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред Канал 3. Преди дни Специализираният наказателен съд осъди бишата кметица на „Младост“ Иванчева на 20 години затвор, заместничката ѝ Биляна Петрова на 15, а Петко Дюлгеров на 12 години лишаване от свобода. „Ние искаме публичност, нас не ни е страх. Ще призоват гражданите, които излизат и казват, че Десислава Иванчева е невинни, нека прочетат, а да не слушат големи клишета, които са им насадени“, каза още той.

Гешев коментира и мегаделото „КТБ“. „Обединяват се интересите около КТБ. Мислите ли, че Цветан Василев иска да бъде съден. Свидетелят казва, че той е плащал на журналисти за поръчки и мислите ли, че те ще харесат да има присъда. Ние не можем да върнем някой в България, ако тази страна умишлено не иска да го пусне“, коментира Гешев това, че Цветан Василев от доста време е в Сърбия. Делото срещу него се гледа задочно. „Въпросът е към сръбските политици –защо не искат да върнат Цветан Василев. Предвид огромните пари, които са изтекли от КТБ, нека кажем , че е трудно да спреш всеки лев. Всеки мисли за бъдещето си, включително и Цветан Василев, който си ги пази парите някъде“, каза още Гешев.

Гешев коментира и председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. „Крадецът вика дръжте крадеца. Лозан Панов не знае дали е политик, шеф на ВКС, или магистрат. Ще му е трудно, защото той не знае къде се намира. Представете си, че Сотир Цацаров каже, че Митьо Очите е пробил политическото статукво в Бургас. До колкото ми е известно Лозан Панов е казал нещо подобно. Този човек е объркан и не знае накъде да се насочи“, коментира Гешев.

"Подходът при разследване на ало-измамниците до момента не е бил правилен. Напоследък лицата, които звънят по телефона са позиционирани в Румъния, а тези, които получават парите са в България. Използвахме всякакви механизми за партньорство с румънските служби. Без тях операцията нямаше как да се случи. Не може да всичко в държавата да отговаря само прокуратурата. Това, което можем ние да направим- ще го направим. Трябва да подходим систематично”, каза още той по темата със спецакцията, проведена край Горна Оряховица вчера.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ИСТИНАТА ПОЗДРАВЛЕНИЯ, Г-ГЕШЕВ! ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕ! ДАНО ДОЖИВЕЯ И ЛИЧНОСТИТЕ-МИЛИОНЕРИ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА И КТБ ДА ГИ ПОСЛЕДВАТ. СМЕЛО НАПРЕД! ДА ПОКАЖЕМ НА ЕП, ЧЕ В Б-Я ИМА ПРАВОСЪДИЕ! БИХ СЕ РАДВАЛА, АКО БЯХА ВСИЧКИ КАТО ВАС, НО ИМА МНОГО ОТ СТАРАТА ШКОЛА, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ВЪРВЯТ НАПРЕД. НО И ТЯХНОТО ВРЕМЕ ЩЕ МИНЕ! УСПЕХ, Г-Н ГЕШЕВ !
19.04.2019 22:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети