Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Главният прокурор и президентът на КТ „Подкрепа“ подписаха меморандум за сътрудничество

Закон и ред

Главният прокурор и президентът на КТ „Подкрепа“ подписаха меморандум за сътрудничество

Снимка:

Създават и съвместна работна група

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество, съобщиха от прокуратурата.

Документът предвижда взаимодействие между Прокуратурата на Република България/ПРБ/ и синдиката с цел осигуряване на бърза защита, навременно и ефективно разследване на сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права.

Страните ще си сътрудничат при координация на действията си, насочени към защита правата на трудещите се – работници и служители, участващи в наказателни, административни и/или граждански производства, в качеството на пострадали и/или свидетели.

Страните ще си взаимодействат и в областта на прилагане на международните и европейските стандарти за опазване на правата на трудещите се, по-специално в случаите, когато тези права са нарушени чрез престъпно посегателство.

Съвместна работна група от представители на ПРБ и КТ „Подкрепа“ периодично ще обсъжда актуалната нормативна уредба, съдебната практика по обществено значими дела и проблеми, свързани със защитата на правата на трудещите си.

ПРБ има сключен Меморандум за разбирателство и сътрудничество и с КНСБ.  


Коментари (1)

СИНДИКАТИТЕ(РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ) СЕ РАЗБИРАТ И СЪТРУДНИЧАТ С ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР............. пРЕЗИДЕНТА(ЧЕРВЕНИТЕ БИЗНЕС-РЕЦИДИВИСТИ) ОБЯВИХА ВОЙНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР...........
КОЙ РАБОТИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ?.......
02.12.2020 14:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още