Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев за Цветан Василев: Сърбия отказва да изпълни международните си ангажимент

Закон и ред

Гешев за Цветан Василев: Сърбия отказва да изпълни международните си ангажимент

Гешев за Цветан Василев: Сърбия отказва да изпълни международните си ангажимент - Tribune.bg
Снимка:

Продължава делото в спецсъда за източване на 2,5 млрд. лева от КТБ

Сръбската държава не иска да изпълни международните си ангажименти относно Цветан Василев, свързани с неговата екстрадация, заяви главният прокурор Иван Гешев преди да влезе на заседание на спецсъда по мега делото за източване на 2.5 млрд.лв. от КТБ.

Във връзка с искането на бившия вече банкер на бъде разпитан чрез видео връзка, Гешев заяви, че това ще стане единствено по преценка на съда.

„Прокурорите по делото искат да чуят показанията на Василев, но да се изправи пред съда“, напомни Гешев пред заседателната зала на спецсъда.

Вече пет години, обаче, процедурата по екстрадиция, поискана от българската прокуратура, продължава да чака решение на белградския съд.

Главният прокурор Иван Гешев влезе в съдебната зала, за да участва в разпита на основния свидетел срещу Цветан Василев - Бисер Лазов. Две години бъдещият Обвинител №1 на страната се е занимавал само с разследването на фалита на трезора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Never Сърбите да ни го върнат този престъпник и тук да го осъдим с всичката строгост на закона - това трябва да се случи, даже трябваше вече да се е случило.
29.01.2020 16:07 / Отговор
Камелия Време е вече процедурата да бъде одобрена от Белград и Василев да се прибере тук на топло в затвора!
29.01.2020 16:15 / Отговор
Васил Защо сърбите си подритват бъдещето в ЕС, което без нашето одобрение не може да го има, все пак парите на Василев от КТБ все някога ще свършат.
29.01.2020 19:12 / Отговор
Нели Не че нещо, ама ако не бяха спали навремето, Василев можеше вече да си излежава присъдата
29.01.2020 21:33 / Отговор
Делчо Попов ЗАТВОР за Цветан Василев! Само по този начин ще има капка справедливост за откраднатите милиарди от вложителите в КТБ, които трябваше да чакат с месеци своите спестявания!
30.01.2020 14:55 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети