Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Главният секретар на МВР: Трудно се доказват случаи като тези с фалшивите сертификати за ваксинация

Закон и ред

Главният секретар на МВР: Трудно се доказват случаи като тези с фалшивите сертификати за ваксинация

Главният секретар на МВР: Трудно се доказват случаи като тези с фалшивите сертификати за ваксинация - Tribune.bg
Снимка:

Трудно се доказват случаи като тези с фалшивите сертификати. Полицията работи по сигнали за купуване на неистински документи. Това заяви Главният секретар на МВР Петър Тодоров пред НОВА.

„Наистина много трудно се доказва такава схема, защото пациентът отива при личния лекар, там му се издава един оригинален сертификат. Ваксината се изхвърля и това го знаят само те двамата, които са били в кабинета, а нито едната страна не е заинтересувана да говори по случая“, заяви Тодоров.

Той коментира и казусът с освобождаването на Евелин Банев – Брендо в Украйна.

„От първия момент, в който беше задържано лицето – 7 септември, още на другия ден се създаде организация, изпратихме поисканите документи към Украйна. За съжаление преди няколко дни Киевският съд освободи г-н Банев, защото съгласно Украинската Конституция гражданин на Украйна не подлежи на екстрадиция, когато се касае за престъпление извън територията на страната,“ разясни той.

Тодоров коментира и случая с Венци – Боксьора, като заяви, че в момента се прави проверка във Второ РПУ. Главният секретар на МВР не изключва, че мъжът от Световрачене може да е бил свидетел.

,,Има данни, че евентуално това лице е протичало като свидетел. Това ще се провери, но дори да е така, това не му дава някакви извънредни пълномощия да безчинства над хората. Това е недопустимо и всяко бездействие, което се докаже, от страна на служителите, ще бъде сурово наказано. Радвам се, че хората съдействат. Това ще допринесе за изчистване на случая и събиране на максимално много данни и доказателства за извършените назад във времето престъпление от това лице и групата му“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети